product image

Ιατρική φυσική

Τόμος Β΄ – Στοιχεία γενικής φυσικής με εφαρμογές στο ανθρώπινο σώμα. Υπέρηχοι, Laser, MRI, βιομηχανολογία. Μη ιοντίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες (Τέταρτη έκδοση)
Αγορά εντύπου 38,00€ 34,20€
Άμεσα διαθέσιμο
Αγορά icon_tocart
Εκδότης University Studio Press
ISBN 978-960-12-1931-8
Ημερομηνία έκδοσης Οκτ 2010
Διαστάσεις 21 x 29
Αριθμός σελίδων 304
Εξώφυλλο Μαλακό
Κωδικός Ευδόξου 17333
icon_arrowΠεριεχόμενα βιβλίου PDF icon_arrowΑπόσπασμα βιβλίου PDF
Αποστολή στοιχείων βιβλίου σε email
icon_email
Περιγραφή βιβλίου
Η Ιατρική Φυσική είναι ο κλάδος της Φυσικής επιστήμης που ασχολείται με την εφαρμογή των ιδεών και των μεθόδων της Φυσικής στην Ιατρική. Στις προηγούμενες εκδόσεις είχε δοθεί έμφαση στις βασικές Φυσικές αρχές και μεθόδους της Φυσικής που εφαρμόζονται στη διάγνωση και θεραπεία με υπερήχους, lazer, MRI, ηλεκτρισμό. Είχαν δοθεί επίσης στοιχεία Οπτικής, Ακουστικής και Θερμότητας όπως και της Φυσικής των υγρών και αερίων και της οργανολογίας των μετρήσεων βασικών φυσιολογικών παραμέτρων. Επιπλέον αναφέρονταν στοιχεία για τα όργανα της ακοής και της όρασης. Στην παρούσα Δ΄ έκδοση εκτός των παραπάνω που αναθεωρήθηκαν σε πολλά σημεία, έχουν συμπεριληφθεί επιλεκτικά κεφάλαια που αναφέρονται στη Φυσική συστημάτων ή λειτουργιών του ανθρώπινου σώματος. Στα κεφάλαια αυτά συμπεριλαμβάνεται το κεφάλαιο 2 «Φυσική του σκελετού», το κεφάλαιο 8 «Βασικές φυσικές αρχές ροής υγρών. Αιμοδυναμική», το κεφάλαιο 9 «Βασικές εφαρμογές Φυσικής στην Ουροδυναμική» και το κεφάλαιο 10 «Μεταφορά μάζας μέσω μεμβρανών. Συστήματα διασποράς». Η επιλογή των θεμάτων αυτών έγινε με κριτήριο τη συμπλήρωση των γνώσεων που αποκτώνται από τη Φυσιολογία, τη Βιολογία ή τα ειδικά κλινικά μαθήματα και τη δυσκολία που παρουσιάζει η προσπάθεια για τη δημιουργία μοντέλων ερμηνείας και αντίληψης των αντίστοιχων βιολογικών φαινομένων και φυσιολογικών λειτουργιών.

Βιβλία από την ίδια θεματική κατηγορία

Διαφορική διάγνωση των πλευριτικών συλλογών στην κλινική ιατρική Διαφορική διάγνωση των πλευριτικών συλλογών στην κλινική ιατρική
Παθήσεις του υπεζωκότος και συστηματικά νοσήματα. Γενικές αρχές. Urgencies and Emergencies.
13,00€ 11,70€
Άτλας επείγουσας παιδιατρικής
Άτλας επείγουσας παιδιατρικής
Πρώτη ελληνική έκδοση
150,00€ 135,00€

icon_email

Εγγραφή στο Newsletter μας!

Στέλνουμε στη διεύθυνση που επιλέγετε μοναδικές προσφορές που θα ήταν κρίμα να τις χάσετε!

Σε περίπτωση που θέλετε να σταματήσετε να λαμβάνετε προσφορές, μπορείτε να απεγγραφείτε οποιαδήποτε στιγμή.

powered by
ecommercen.gr engine
🛠20220512.155810